Villkor

Villkor


avser köp via MM Webshop och webbsida

Användarvillkor och köpvillkor


OBS: MM Snickeri har stängt av webbshopen. Alla produkter kan man beställa 0ch köpa via kontaktformulären på webbsidan eller med direkt kontakt via telefon/mail. Alla betalningar sker via faktura eller företags swish. 


Nedan villkor gäller för köp genomförda via MM Webshop. Observera att andra villkor avseende ångerrätt gäller vid köp av måttbeställda och specialtillverkade balkongmattor. Läs mer om särskilda villkor för ångerrätt avseende specialtillverkade produkter nedan.

 

 

1 KÖPVILLKOR 

 

Varje produkt anges med pris inklusive moms.

 

I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

 

Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

 

För att genomföra ett köp på MM Snickeri Webshop krävs det att du är över 18 år. Är du under 18 år krävs enligt Föräldrabalken målsmans medgivande. Genom beställning på MM Snickeri Webshop godkänner du de vid tiden publicerade villkor som anges nedan och intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta. 

 

1.2 LEVERANS

 

Våra normala leveranstider är 5-7 dagar beroende på valt fraktalternativ. I det fall fraktalternativet "Hämta på lager" valts skickas information till kunden om när beställningen är klar att hämtas på lagret. Beställningar lagda på helger skickas tidigast måndagen efter. Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ber vi dig kontakta vår kundtjänst (webshop@mmsnickeri.net). 

 

1.3 EJ UTHÄMTADE PAKET

 

Du måste uppge giltig och korrekt leveransinformation. Om MM Snickeri får tillbaka ett paket som skickats till fel adress eller inte hämtats ut är det upp till dig att betala ny frakt. MM Snickeri kommer i det fall att maila på angiven e-postadress när vi får tillbaka paketet och meddelar och avvaktar svar från kunden. För beställningar som inte hämtas ut debiterar vi en avgift på 250 SEK.

 

1.4 FÖRSENAD LEVERANS 

 

Om vi inte kan skicka din beställning inom utsatt tid meddelas du via e-post.1.4.1 TRANSPORTSKADOR
OBS! Alla transportskador ska anmälas till oss inom en vecka efter mottaget paket.


Gör så här vid transportskador:
1. Är paketet skadat vid leverans öppna det direkt och kolla så att allt är intakt anmäl annars direkt till chauffören.
2. Ta bilder på emballaget och på den skadade produkten (spara emballaget).
3. Maila dessa till oss plus övrig information så hjälper vi er.

 

1.5 REKLAMANTION, ÅNGERRÄTT OCH AVBESTÄLLNING

 

Vi följer Konsumentverkets rekommendationer för e-handel. Kundtjänst måste alltid kontaktas via vår e-post (webshop@mmsnickeri.net) inom skälig tid. För mer information se nedan.


1.5.1 ÅNGERRÄTTEN GÄLLER INTE VID:


Köp av specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig (t ex mått, material, behandling etc) eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål. För mer information om den lagstadgade ångerrätten,  se här. 

 

1.6 RETURPOLICY

 

Var vänlig och kontakta MM Snickeri's kundtjänst innan du returnerar några artiklar. Detta gör du enklast via e-post, adress: webshop@mmsnickeri.net. Ange "Retur" samt ditt beställningsnummer i ämnesraden. Beställningsnumret hittar du i orderbekräftelsen. 

 

Du kan returnera produkten inom 30 dagar från leverans. Vid en retur måste produkten vara i nyskick. Om produkten är förstörd eller använd, kommer ingen återbetalning ske. Se till att bifoga kontaktinformation när du returnerar en produkt och ange spårningsnummer samt en kort beskrivning av vad ärendet gäller. Förpacka din retur väl och det går bra att använda samma emballage som produkten ursprungligen var förpackad i.

 

MM Snickeri föreslår att du får ett kvitto och ett paket-ID för returen från leveransservice eftersom det gör det lättare att spåra paketet om det skulle behövas. Vi kommer att göra en återbetalning om det är en giltig retur. Om du har betalat via faktura behöver vi ett bankkontonummer så att vi kan överföra pengarna. Det enklaste är om du skickar bankkontonumret till oss via e-post.

 

1.7 FRAKT VID RETUR

 

För att kunna returnera din produkt behöver vi ett ett kvitto eller inköpsbevis. Var vänlig och skicka ett e-post meddelande till webshop@mmsnickeri.net avseende produkten du vill returnera. När du har fått bekräftelse från oss kan du skicka din produkt till följande adress:

MM Snickeri

Västerkälen 128

83 531 Krokom

Sverige.

 

Du måste betala för dina egna fraktkostnader för produkter som du returnerar. Fraktkostnader återbetalas inte. Om du får en återbetalning, kommer kostnaden för returfrakten dras av från återbetalningen. Hur lång tid det tar innan du får en ny produkt beror på var du bor och vilken produkt du valt.

 

Om du skickar en artikel som är värd mer än 700 kr kan det vara en god idé att använda en leveransservice som går att spåra eller köpa en fraktförsäkring. Vi kan inte garantera att vi kommer att få varan som du returnerar.

 

1.8 ÖVRIGT

 

 Vi fråntar oss allt ansvar för skador uppkomna då produkter från MM Snickeri Webshop använts av konsumenten på ett felaktigt sätt.

 

2. ÅTERBETALNINGSPOLICY

 

Vår policy gäller i 30 dagar. Om det har gått mer än 30 dagar sedan ditt köp, kan vi tyvärr inte erbjuda dig återbetalning eller byte. Produkten får inte heller ha använts och måste vara i samma skick som när du fick den. Produkten måste returneras i originalförpackningen.

 

2.1 ÅTERBETALNING

 

När din returnerade produkt har mottagits och kontrollerats, kommer vi att meddela dig via e-post. Vi kommer också att meddela dig om vi kommer att göra någon återbetalning eller ej.

 

Om returen godkänns, kommer återbetalning ske automatiskt till ditt kreditkort eller via annan betalningsmetod inom ett visst antal dagar. Du kommer att informeras om vilken återbetalningsmetod vi kommer att använda.

 

2.2 DELÅTERBETALNING

 

Det finns vissa situationer då vi endast gör delåterbetalningar: Alla artiklar som inte är i sitt ursprungliga skick, är skadade eller om det saknas delar och det inte är vårt fel. Alla objekt som returneras mer än 30 dagar efter leverans.

 

2.3 SEN ELLER UTEBLIVEN ÅTERBETALNING

 

Om du inte har fått någon återbetalning ber vi dig först kontrollera ditt bankkonto igen. Kontakta sedan ditt kreditkortsföretag eftersom det ibland tar lite tid innan återbetalningen krediteras. Kontakta därefter din bank då det oftast tar lite tid innan återbetalningen görs. Om du har gjort allt detta och fortfarande inte har fått din återbetalning, ber vi dig kontakta oss på: webshop@mmsnickeri.net.

 

2.4 BYTEN

 

Vi byter endast artiklar om de är defekta eller skadade till följd av felaktig produktion från företagets sida.  

Observera att vi förbehåller oss rätten att inte byta artiklar som avviker från bilder på produkten i webshopen i den mån som beskrivits i produktfönstret. Detta innebär att produkter som avviker från beskrivningen i form av modell, utlovat tillverkningsmaterial och utformning kan bytas så länge det inte handlar om naturliga avvikelser till följd av materialets nyans eller mönster. Observera att våra produkter är hantverksprodukter vilket medför naturlig variation i produktens utseende.

 

Om du behöver byta ut en artikel mot samma artikel vill vi att du skickar e-post till: webshop@mmsnickeri.net och meddelar detta. När du har fått bekräftelse från oss kan du skicka artikeln till följande adress:

MM Snickeri

Västerkälen 128

853 91 Krokom

Sverige.

 

3. INTEGRITETSPOLICY

 

3.1 VAD GÖR VI MED DIN INFORMATION?

 

När du köper något från vår butik så samlar vi in personlig information som du ger oss, till exempel ditt namn, telefonnummer, adress och e-postadress.

 

När du är inne i vår butik får vi också automatiskt information om din dators IP-adress så att vi vet vilken webbläsare och vilket operativsystem du använder.

 

3.2 MARKNADSFÖRING VIA E-POST

 

Om du ger oss tillåtelse, kan vi skicka e-post om vår webshop, nya produkter och andra uppdateringar.

 

3.3 SAMTYCKE

 

När du ger oss personlig information för att slutföra en transaktion, verifiera ditt kreditkort, göra en beställning, hantera en leverans eller returnera ett köp, samtycker du till att vi samlar in information och använder den för detta syfte.

 

Om vi ber dig om personlig information för annat syfte, t.ex. marknadsföring, kommer vi antingen be dig direkt så att du kan godkänna detta eller ge dig möjligheten att säga nej.

 

3.4 ÅTERKALLANDE AV SAMTYCKE

Om du ångrar dig och inte vill att vi kontaktar dig, samlar in information eller använder dina uppgifter, kan du när som helst kontakta oss via e-post: webshop@mmsnickeri.net eller skicka brev till följande adress:

MM Snickeri

Västerkälen 128

83591 Krokom

Sverige.

 

3.5 OFFENTLIGGÖRANDE

 

Vi kan lämna ut din personliga information om lagen kräver det eller om du bryter mot våra Användarvillkor eller Försäljningsvillkor.

 

3.6 ONE.COM

 

Vår butik sköts av One.com. De ger oss tillgång till e-handelsplattformen som gör att vi kan sälja våra produkter och tjänster till dig.

 

Dina uppgifter lagras hos One.com, i databaser och i One.com-applikationen. De lagrar dina data på en säker server bakom en brandvägg.

 

3.7 BETALNING

 

Om du väljer direktbetalning för att slutföra köpet kan tredje part komma att använda din kreditkortsinformation för detta ändamål. Se

 

3.8 TREDJEPARTSTJÄNSTER

 

I allmänhet kommer tredjepartsleverantörer som vi använder endast samla in, använda och lämna ut din information i den utsträckning som krävs för att de ska kunna leverera sina tjänster till oss.

 

Vissa tredjepartsleverantörer, t.ex. de som arbetar med betalningar och betalningstransaktionen, har sina egna integritetspolicys för den information som vi måste lämna ut för att de ska kunna genomföra dina inköpsrelaterade transaktioner. För dessa leverantörer, rekommenderar vi att du läser deras integritetspolicys så att du förstår på vilket sätt dessa leverantörer hanterar din personliga information.

 

Tänk också på att vissa leverantörer kan ha sin verksamhet eller anläggningar i en annan jurisdiktion än antingen du eller oss. Det innebär att om du väljer att gå vidare med en transaktion som involverar en tredje part, kan din information omfattas av lagarna i den jurisdiktion där denna tredje part har sin verksamhet eller sina anläggningar. När du lämnar vår butiks webbplats eller omdirigeras till en tredje parts webbplats eller applikation, omfattas du inte längre av denna Integritetspolicy eller Användarvillkor för vår webbplats.

 

3.9 LÄNKAR

 

När du klickar på länkar i vår butik, kan de leda dig bort från vår webbplats. Vi är inte ansvariga för integritetspolicys på andra webbplatser och uppmanar dig att läsa dessa webbplatsers integritetspolicys.

 

3.10 SÄKERHET

 

För att skydda din personliga information vidtar vi försiktighetsåtgärder och följer branschens bästa praxis för att se till att den inte försvinner, missbrukas, nås, avslöjas, ändras eller förstörs. Om du förser oss med kreditkortsinformation, krypteras informationen med Secure Socket Layer-teknik (SSL) och lagras med AES-256 kryptering.

 

3.11 ÅLDERSGRÄNS

 

När du använder denna webbplats bekräftar du att du är myndig i det land eller den stat där du bor eller att du är myndig i det land eller den stat du bor och har gett ditt samtycke till att dina minderåriga barn använder denna webbplats. Observera! För att göra en beställning via vår webshop måste du vara myndig.

 

3.12 COOKIES

 

Denna webbutik använder sig av cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare. Cookies finns som sessionscookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök i webbutiken blir din webbläsare tilldelad en sessionscookie som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare. För att kunna använda webbutiken bör du tillåta cookies i din webbläsare. Denna typ av cookie används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar inga personlig uppgifter om dig. Cookies kan raderas. I denna webbutik används cookies exempelvis för att hålla koll på din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig en bättre kundupplevelse och support.

 

4. ÄNDRINGAR AV DESSA ANVÄNDARVILLKOR

 

Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa Användarvillkor när som helst, så var vänlig och kontrollera dem regelbundet.

Förändringar och förtydliganden träder i kraft omedelbart efter att de publicerats på webbplatsen.

Om vi gör väsentliga ändringar i den här policyn kommer vi att meddela dig här att policyn har uppdaterats, så att du vet vilken information vi samlar in, hur vi använder den, och under vilka omständigheter, om några, vi använder och/eller offentliggör den.

Om vår butik förvärvas eller slås samman med ett annat företag, kan dina uppgifter överföras till de nya ägarna så att vi kan fortsätta att sälja produkter till dig.